Isolatie

Isolatie is een van de meest rendabele duurzame investeringen. De kosten zijn vaak te overzien en de terugverdientijd is over het algemeen zeer acceptabel. Tevens verhoogt isolatie het wooncomfort. Dit maakt dat het isoleren van de woning een van de meest populaire vormen van verduurzamen is.

Vloerisolatie

Vloerisolatie heeft meerdere voordelen. Zo wordt het woongenot wordt door de isolatie verhoogd, omdat de vloer altijd een aangename temperatuur heeft. De isolatie vermindert de stookkosten. Bij een koude vloer wordt automatisch de omgevingstemperatuur verhoogd. Hierdoor wordt meer energie verbruikt. Daarnaast zorgt vloerisolatie voor het voorkomen van oppervlaktecondens. Omdat er tegenwoordig verschillende manieren zijn om vloerisolatie aan te brengen, behoort deze optie tot de zeer betaalbare energiebesparende maatregelen. De terugverdientijd ligt meestal tussen de 6 en 8 jaar.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is vaak eenvoudig en snel aan te brengen. De kosten zijn over het algemeen relatief laag, wat de aanschaf laagdrempelig maakt. Muurisolatie geeft een directe besparing op de energierekening. De terugverdientijd ligt vaak rond de 5-7 jaar.

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt al gauw voor honderden euro’s besparing op uw energienota. Omdat warmte omhoog gaat, is het energieverlies bij een niet-geïsoleerd dak fors. Door het aanbrengen van dakisolatie blijft de warmte in de woning hangen. Dit zorgt voor meer wooncomfort en een gezonder binnenklimaat. U creëert van die koude zolder al snel een warme ruimte. Ook dakisolatie is al gauw binnen 7 jaar terugverdiend.