Zonneboiler

Waar een zonnepaneel de energie van de zon gebruikt om elektriciteit op te wekken, gebruikt een zonneboiler de energie van de zon om warm water te creƫren. Dit warme water kunt u vervolgens gebruiken om te douchen, een bad te nemen, de was te doen of de vaatwasser aan te zetten om de vaat te doen. Het verwarmen van water met behulp van de natuurlijke energie van de zon, wordt gedaan door een zonnecollector op het dak te plaatsen. Deze zonnecollector is direct aangesloten op een buizenstelsel met een vloeistof in de buizen, die weer aangesloten is op de boiler in huis.

Als de zonnecollector energie opvangt van de zon, wordt de vloeistof in de buizen van het buizenstelsel verwarmd. Vervolgens wordt deze warmte door de vloeistof via het buizenstelsel naar de boiler vervoerd, waar leidingwater in zit. Dit leidingwater wordt opgewarmd door de warmte dat met de vloeistof door het buizenstelsel vervoerd is, om eventueel nog extra verwarmd te worden door de CV-ketel als dit nodig is. Andersom kan de zonneboiler ook de CV-ketel ondersteunen. Zo bespaart u nog meer op gas. Op deze manier verkrijgt u dus op een duurzame wijze, namelijk met de energie van de zon, uw warme water om lekker te douchen, de was te doen of een bad te nemen. Hier heeft u dus geen andere partijen voor nodig, want met een zonneboiler bent u als het ware zelfvoorzienend in de toevoer van warm water.

Kant-en-klare pakketten

Duurzaam Direct levert een kant-en-klaar, compleet pakket. Om te weten welke zonneboiler voor u het meest geschikt is, kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Onze adviseur komt dan bij u langs op locatie. De zonnecollectoren kunnen zowel op een plat dak, als op een schuin dak worden geplaatst. Ook een dak op het oosten of westen is hiervoor prima geschikt.

Brochure en prijs zonneboiler

Ons assortiment en prijzen staan overzichtelijk vermeld in onze brochure. zonneboiler-particulieren

zonneboiler heatpipes