Zonnepanelen

Als u het zat bent om steeds een hoge energierekening te moeten betalen, is het aanschaffen van zonnepanelen wellicht iets voor u. Een zonnepaneel is een paneel dat op het dak of in de tuin geplaatst wordt. Zo kunt u met de energie van de zon uw eigen energie opwekken. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze cellen vangen de energie van de zon op en dit wordt omgezet in energie. Hier hoeft de zon niet eens voor te schijnen. Een zonnepaneel kan daglicht ook eenvoudig omzetten in energie voor uw huis. En omdat u met een zonnepaneel zelf uw energie opwekt, bent u van uw maandelijkse stroomrekening af en bespaart u per maand dus flink op de kosten.

Het aanschaffen van een zonnepaneel is misschien een grote investering. Maar omdat u uw eigen energie opwekt en dus geen energiekosten meer hoeft te betalen, heeft u uw investering binnen enkele jaren terugverdiend. In de meeste gevallen in de terugverdientijd 5-6 jaar. Heeft u meer energie opgewekt dan u zelf nodig hebt, dan kunt u dit terugleveren. U krijgt hiervoor een terugleververgoeding. Dit maakt het aanschaffen van een zonnepaneel nog interessanter.

Daar komt nog bij dat zonnepanelen een duurzame uitgave zijn, die een duurzame leefstijl bevorderen. In een samenleving waar duurzaamheid steeds belangrijker is, is deze duurzame wijze van energie opwekken dan ook steeds populairder. Zo kiezen steeds meer mensen voor deze duurzame wijze van het opwekken van energie, waarbij u investeert in de toekomst en op lange termijn veel geld kunt besparen.

Subsidie zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen door particulieren, is er de mogelijkheid subsidie in het kader van de Regeling Waardevermeerdering aan te vragen. Dit kunt u doen via de website van de SNN. Voor bijvoorbeeld de aanschaf van een zonneboiler zijn ook subsidies beschikbaar. Dit is de ISDE subsidie. Voor bedrijven en grootverbruikers zijn er diverse subsidies en fiscale aftrekposten.

BTW zonnepanelen

Sinds 2013 krijgt u de betaalde btw over zonnepanelen terug van de Belastingdienst. Hierdoor verdient u direct 21% btw terug, waardoor het plaatsen van een zonne-energiesysteem nog interessanter wordt. Bij de aanschaf van een zonne-energiesysteem verzorgen wij de btw-teruggaaf van a tot z. Het terugvragen van de btw is dan ook zeker de moeite waard.

Zonnepanelen Groningen

Uiteraard is het ook mogelijk om in Groningen te investeren in zonnepanelen, om op een duurzame wijze energie op te wekken en na enkele jaren flink te besparen op de maandelijkse kosten van uw energierekening.