Nul op de meter

Nul op de meter komt steeds meer voor, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Een nul op de meter woning is in veel gevallen zeer rendabel. Tevens wordt het wooncomfort bij een energie nul woning verhoogd. Omdat de isolatiewaarde van de energie neutrale woning goed moet zijn, begint de investering vaak bij de schil.

Door goede isolatie is het in veel gevallen mogelijk de woning volledig duurzaam te verwarmen. Dit door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp. Een warmtepomp vermindert het gasverbruik, of maakt uw woning zelfs volledig gasloos. Om de investering rendabel te maken, is het verstandig de benodigde stroom voor de warmtepomp op te wekken met zonnepanelen. Dit is goedkoper dan stroom van de energieleverancier, en is uiteraard duurzaam.

Energie nul renoveren woning of bedrijfspand

Wilt u uw woning of bedrijfspand duurzaam renoveren? Het is in veel gevallen mogelijk zonder af te veel aanpassingen nul op de meter wonen of ondernemen te realiseren.

Energie nul wonen is mogelijk door het gasverbruik naar nul te brengen. Het verwarmen van de woning gebeurt dan bijvoorbeeld met een warmtepomp. Ook het warme tapwater wordt door de warmtepomp verzorgd. In plaats van gas verbruikt de pomp stroom. Door het stroomverbruik op te wekken met zonnepanelen, bent u volledig duurzaam. Wij voorzien u volledig van advies over de te nemen duurzame maatregelen. Ook is het mogelijk een maatwerkadviesrapport op te laten maken. Hiervoor schakelen wij dan een van onze gecertificeerde EPA-adviseurs in.

Subsidie nul op de meter

Om energie nul wonen te stimuleren, zijn er diverse subsidies beschikbaar. Zo heeft de SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) een ‘Nul op de meter’ subsidie voor de provincie Friesland beschikbaar gesteld. Hiermee wordt 50% van de investering gesubsidieerd, tot een maximum van € 9.000,-. (Het subsidieplafond is inmiddels helaas bereikt.) Tevens zijn er diverse andere subsidies, zoals de ISDE.

Energiebespaarlening

Het energie neutraal maken van uw woning is vaak een flinke investering. Daarom is er de Energiebespaarlening. U kunt hiermee maximaal € 25.000,- lenen voor het energiezuiniger maken van uw woning. Dit alles tegen een lage rente. De rente is in de meeste gevallen ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Leent u bijvoorbeeld € 10.000,- tegen 2,6% rente met een looptijd van 10 jaar, dan betaalt u maandelijks ca. € 95,- aan rente en aflossing. Dit bedrag bespaart u ook al gauw op de energienota. Als u leent voor het energiezuiniger maken van uw huis, dan investeert u in uzelf n plaats van in uw energiebedrijf.

Nieuwbouw energie neutraal

Nieuwbouw wordt tegenwoordig vaak energie neutraal opgeleverd. Wij hebben ervaring met diverse nieuwbouwprojecten waarin wij de woningen volledig energie nul op hebben geleverd.

nieuwbouw nul op de meter woning Ermelo